Coronavirus: Hong Kong restricţionează reuniunile la maximum două persoane după reizbucnirea epidemiei

Coronavirus: Hong Kong restricţionează reuniunile la maximum două persoane după reizbucnirea epidemiei

Autorităţile din Hong Kong vor restricţiona la maximum două persoane reuniunile şi vor extinde obligativitatea purtării măştilor de protecţie în aer liber în urma creşterii numărului de contagieri cu noul coronavirus în oraş, a informat luni presa locală citată de EFE.

Autorităţile restricţionează din nou limita persoanelor care în data de 15 iulie a fost redusă de la 50 la 4 şi impune obligativitatea purtării măştilor şi în exterior, după ce până acum erau obligatorii doar în spaţiile închise.

Printre alte măsuri anunţate de guvernul din Hong Kong, potrivit ziarului South China Morning Post, se va interzice consumaţia în restaurante - va putea fi efectuată doar comanda take away - şi se vor închide sălile de sport şi piscinele.

Hong Kong se confruntă cu cel de-al treilea val de contagieri cu infecţia COVID-19 şi se aşteaptă confirmarea a 140 de noi cazuri, fapt ce ar reprezenta cea de-a şasea zi consecutivă în care se depăşesc o sută de cazuri zilnice.

Cei care nu respectă noile măsuri adoptate de executiv pentru a frâna răspândirea contagierilor - ce vor intra în vigoare de miercuri - sunt pasibili de amenzi de până la 5.000 de dolari hongkongezi (645 de dolari, 551 de euro).

În ultimele ore au fost confirmate două noi decese de COVID-19 în această regiune autonomă chineză, ridicând bilanţul total al deceselor la 20 în Hong Kong.

Până luni dimineaţă cifra totală a contagierilor se ridica la 2.634, potrivit datelor Centrului pentru Protecţia Sănătăţii, dintre care peste 44 % s-au înregistrat în ultimele două săptămâni.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani