Coronavirus: În Europa începe "Ziua V", startul campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Coronavirus: În Europa începe "Ziua V", startul campaniei de vaccinare anti-COVID-19

În întreaga Europă, angajaţi din sectorul sanitar şi membri ai grupurilor de mare risc precum rezidenţii căminelor de bătrâni urmează să primească simultan duminică prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, transmite dpa.

În ceea ce Uniunea Europeană a numit "Ziua V", blocul comunitar demarează oficial programul de vaccinare în masă pentru cei mai vulnerabili cetăţeni ai săi.

Primele transporturi de vaccin au ajuns sâmbătă în ţări din întreaga Uniune Europeană, unde mai multe persoane au fost deja imunizate.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit lansarea "un moment emoţionat de unitate" pentru cei 450 de milioane de cetăţeni care trăiesc în cele 27 de state membre ale UE.

Uniunea Europeană a aprobat vaccinul dezvoltat în comun de mica firmă germană BioNTech şi de gigantul farmaceutic american Pfizer, în contextul în care un studiu clinic de amploare a arătat că vaccinul are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii cu forma gravă de coronavirus.

Oameni politici şi experţi în domeniul sanitar au avertizat că va fi nevoie de luni de zile până când vaccinurile vor fi suficiente ca număr pentru a oferi protecţie oricui doreşte să se vaccineze. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!