Coronavirus: În India, premierul Modi, preşedintele, parlamentarii vor avea salariile reduse cu 30% (ministru)

Coronavirus: În India, premierul Modi, preşedintele, parlamentarii vor avea salariile reduse cu 30% (ministru)

Premierul indian Narendra Modi, preşedintele Ram Nath Kovind şi alţi reponsabili politici de rang înalt vor avea salariile reduse cu 30% în acest an, pe fondul epidemiei de COVID-19 şi al consecinţelor asupra economiei, transmite luni Reuters, citând un ministru de la New Delhi.

Modi le-a impus indienilor restricţii de deplasare pentru o perioadă de trei săptămâni pentru a se limita răspândirea coronavirusului. Măsura a lăsat însă fără un loc de muncă milioane de oameni şi mulţi indieni din categoriile cele mai vulnerabile ale societăţii au mari dificultăţi în a-şi asigura hrană şi un adăpost.

În acest context, guvernul federal a aprobat un decret prin care premierul Modi, împreună cu preşedintele Ram Nath Kovind, guvernatori de state şi membri ai parlamentului vor avea salariile reduse, ca parte a responsabilităţii lor sociale, a declarat ministrul informaţiilor, Prakash Javadekar, pentru presă.

India, unde primul caz de coronavirus a fost confirmat la 30 ianuarie, a efectuat până acum doar 90.000 de teste. Dintre cele 4.067 de persoane confirmate cu COVID-19, 107 au decedat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...