Coronavirus: În Iran au murit 7.300 de persoane din cauza COVID-19, cu 51 de noi decese în ultimele 24 de ore

Coronavirus: În Iran au murit 7.300 de persoane din cauza COVID-19, cu 51 de noi decese în ultimele 24 de ore

Autorităţile de la Teheran au anunţat vineri 51 de noi decese cauzate de COVID-19, numărul cazurilor fatale ajungând astfel la 7.300 în Iran, cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemie, relatează AFP şi Xinhua.

Ministerul Sănătăţii iranian a anunţat vineri 2.311 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Numărul total al persoanelor confirmate cu COVID-19 în Iran este în prezent de 131.652, primele cazuri fiind anunţate în luna februarie.

Potrivit lui Kianoush Jahanpour, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, în 14 din cele 31 de provincii ale ţării nu s-au înregistrat decese în ultimele 24 de ore, în timp ce alte şase provincii au înregistrat câte un singur deces.

Iraj Harirchi, adjunct al ministrului sănătăţii iranian, şi-a reluat apelul la evitarea tuturor deplasărilor neesenţiale în timpul Eid el-Fitr, sărbătoarea care marcheză pentru musulmani încheierea lunii sfinte a Ramadanului.

Sărbătoarea Eid el-Fitr va fi celebrată duminică şi luni în Iran. Cu această ocazie, iranienii se deplasează în general între provincii pentru a merge să-şi viziteze rudele.

Guvernul preşedintelui Hassan Rouhani, care a fost extrem de criticat pentru modul în care a gestionat criza sanitară, a închis colile şi lăcaşurile de cult şi a interzis deplasările între oraşe în timpul vacanţei de Noul An persan, în luna martie.

Totuşi, în luna aprilie autorităţile iraniene au decis o relaxare graduală a restricţiilor impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...