Coronavirus în Italia: Premierul critică condiţiile dintr-un spital, explicând cum s-a răspândit virusul în nordul ţării

Coronavirus în Italia: Premierul critică condiţiile dintr-un spital, explicând cum s-a răspândit virusul în nordul ţării

Premierul italian Giuseppe Conte a criticat situaţia 'complet inadecvată' dintr-un spital pentru a explica propagarea rapidă a virusului în nordul Italiei, potrivit AFP.

'Este clar că există un focar acolo şi că de acolo virusul s-a răspândit', a declarat Conte într-o emisiune televizată la canalul public Rai Uno.

'Acum se ştie, a existat o gestionare la nivelul unei structuri spitaliceşti complet inadecvată în conformitate cu protocoalele de siguranţă recomandate în astfel de cazuri şi aceasta a contribuit la răspândirea' virusului, a adăugat Conte.

Principalul focar al epidemiei a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi, la 60 km sud de Milano. În această localitate de 15.000 de locuitori a fost spitalizat miercurea trecută un bărbat de 38 de ani.

El este considerat drept 'pacientul numărul zero', sursa unui număr mare de cazuri identificate în Lombardia (nord-vest), regiunea cea mai afectată de virus, cu 172 de cazuri depistate dintr-un total de 229 în Italia, inclusiv şapte decese. Potrivit media, pe lângă soţia sa însărcinată în 8 luni şi alte rude, mai mulţi dintre medicii care l-au examinat au fost infectaţi, precum şi infirmiere, îngrijitori şi apoi pacienţi şi anturajul acestora.

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a rămas stabil luni în Italia, care încearcă să limiteze contagiunea printr-un cordon sanitar instituit în jurul a 11 localităţi din nordul ţării, considerate drept focar al epidemiei.

Creşterea bruscă de vineri a acestor cazuri, trecând de la 6 la 229 în patru zile, a făcut din Italia ţara cea mai lovită de coronavirus în Europa şi a treia pe plan mondial, după Coreea de Sud şi China. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro