Coronavirus: India a depăşit pragul de 50.000 de decese asociate COVID-19

Coronavirus: India a depăşit pragul de 50.000 de decese asociate COVID-19

India a depăşit luni pragul de 50.000 de decese asociate noului coronavirus, cu peste 900 de persoane decedate în ultimele 24 de ore, potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Sănătăţii din această ţară şi citate de AFP.

Gigantul din Asia de Sud a înregistrat de la începutul epidemiei 50.921 de decese asociate COVID-19, cu 941 mai multe decât cu o zi înainte, a precizat ministerul pe site-ul său.

Săptămâna trecută, India a depăşit Marea Britanie şi a devenit a patra ţară din lume cu cele mai multe decese din cauza epidemiei, în urma Statelor Unite, Braziliei şi Mexicului.

Cu 2,6 milioane de cazuri de COVID-19, această ţară de 1,3 miliarde de locuitori este a treia naţiune din lume cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite şi Brazilia, însă din cauza ratei scăzute de depistare, experţii consideră că aceste cifre sunt subestimate.

În pofida creşterii numărului de decese, Ministerul Sănătăţii a scris duminică pe Twitter că rata mortalităţii asociate COVID-19 în India a fost "una dintre cele mai scăzute de pe planetă", situându-se la mai puţin de 2%.

"Implementarea reuşită a (unei politici) de testare agresivă, o monitorizare cuprinzătoare şi tratament eficace (...) a contribuit, de asemenea, la numărul ridicat de persoane care s-au însănătoşit", a adăugat ministerul într-o declaraţie.

India a introdus o carantină strictă la nivel naţional la sfârşitul lunii martie, pe care a ridicat-o la începutul lunii iunie, în încercarea de a relansa economia. Cu toate acestea, numeroase restricţii şi măsuri de carantină între diferite state indiene rămân în vigoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina