Coronavirus: India a depăşit pragul de 8 milioane de cazuri de COVID-19

Coronavirus: India a depăşit pragul de 8 milioane de cazuri de COVID-19

India, a doua cea mai afectată ţară de pandemia de coronavirus după Statele Unite, a depăşit pragul de opt milioane de cazuri de COVID-19, a anunţat joi guvernul indian, care se pregăteşte pentru un nou val epidemic, relatează AFP.

Ţara, cu 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat 8.040.203 cazuri de contaminare, în timp ce 120.527 de decese sunt atribuite oficial COVID-19, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Statele Unite au raportat 9,1 milioane de cazuri şi peste 230.000 de decese asociate COVID-19, notează AFP.

India are una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume, iar numărul de noi infectări cu COVID-19 s-a redus în ultimele zile, însă autorităţile se pregătesc pentru o nouă creştere a cazurilor după Diwali, cea mai mare sărbătoare religioasă din ţară marcată pe 14 noiembrie, în timp ce sosirea iernii ameninţă de asemenea să agraveze situaţia.

New Delhi a înregistrat miercuri 5.000 de noi infectări, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei. Autorităţile indiene sunt îngrijorate că în curând se vor înregistra 10.000 de cazuri noi zilnic în capitală.

Capitala financiară Mumbai, cel mai afectat oraş din India cu peste 250.000 de cazuri şi peste 10.000 de decese, are în prezent aproximativ 2.000 de cazuri noi zilnic.

Premierul indian Narendra Modi a deplâns recent neglijenţa populaţiei, mai ales nerespectarea regulilor de distanţare socială.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa