Coronavirus: India a raportat 46.253 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

Coronavirus: India a raportat 46.253 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

India a înregistrat 46.253 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale publicate miercuri de Ministerul indian al Sănătăţii, care confirmă că numărul cazurilor a început să crească din nou în anumite regiuni ale ţării, inclusiv în capitala New Delhi, informează Reuters.

Cu 8,3 milioane de cazuri confirmate de coronavirus, India ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume, fiind depăşită doar de Statele Unite.

Însă evoluţia epidemiei a încetinit după o perioadă de vârf înregistrată în luna septembrie, iar autorităţile indiene au raportat mai puţin de 50.000 de infectări zilnice într-un interval de 10 zile consecutive.

Totuşi, numărul contaminărilor continuă să crească în anumite regiuni ale ţării, deşi numărul cazurilor active înregistrează o scădere la nivel naţional.

Alături de New Delhi, statul Kerala - situat în sud-vestul Indiei - şi statul Bengalul de Vest - situat în estul ţării - au raportat creşteri ale cazurilor active în ultima lună, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Guvernul indian a avertizat că numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 ar putea cunoaşte o creştere accentuată pe durata actualului sezon al sărbătorilor şi a cerut populaţiei să poarte măşti sanitare şi să respecte măsurile de distanţare socială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...