Coronavirus: India a raportat 46.253 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

Coronavirus: India a raportat 46.253 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

India a înregistrat 46.253 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale publicate miercuri de Ministerul indian al Sănătăţii, care confirmă că numărul cazurilor a început să crească din nou în anumite regiuni ale ţării, inclusiv în capitala New Delhi, informează Reuters.

Cu 8,3 milioane de cazuri confirmate de coronavirus, India ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume, fiind depăşită doar de Statele Unite.

Însă evoluţia epidemiei a încetinit după o perioadă de vârf înregistrată în luna septembrie, iar autorităţile indiene au raportat mai puţin de 50.000 de infectări zilnice într-un interval de 10 zile consecutive.

Totuşi, numărul contaminărilor continuă să crească în anumite regiuni ale ţării, deşi numărul cazurilor active înregistrează o scădere la nivel naţional.

Alături de New Delhi, statul Kerala - situat în sud-vestul Indiei - şi statul Bengalul de Vest - situat în estul ţării - au raportat creşteri ale cazurilor active în ultima lună, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Guvernul indian a avertizat că numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 ar putea cunoaşte o creştere accentuată pe durata actualului sezon al sărbătorilor şi a cerut populaţiei să poarte măşti sanitare şi să respecte măsurile de distanţare socială. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…