Coronavirus: India se apropie de 60.000 de decese, la 2,6 milioane de cazuri de COVID-19

Coronavirus: India se apropie de 60.000 de decese, la 2,6 milioane de cazuri de COVID-19

India s-a apropiat luni de pragul de 60.000 de decese cauzate de noul coronavirus, în timp ce numărul cazurilor detectate este în creştere şi a depăşit deja 2,6 milioane de contagieri în această ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, relatează EFE.

Potrivit celor mai recente date ale autorităţilor indiene, ţara a înregistrat 941 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al morţilor la 50.921 de la primul deces survenit în luna ianuarie.

Cazurile de coronavirus au ajuns la 2.647.663, India devenind a treia ţară cea mai afectată din lume după SUA (5,5 milioane de cazuri) şi Brazilia (3,3 milioane).

Ministerul indian al Sănătăţii subliniază luni într-un comunicat de presă că "rata mortalităţii este totuşi în scădere situându-se la 1,92 %".

Cifra este inferioară celei înregistrate în SUA şi Brazilia, unde, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, rata este de 3 %.

În ultima săptămână, India a raportat sistematic peste 60.000 de cazuri zilnice, cel mai mare număr de infecţii la nivel global.

Ca parte a combaterii pandemiei, India dezvoltă trei posibile vaccinuri anti-COVID-19, potrivit premierului ţării, Narendra Modi.

Vaccinurile se află încă în diferite faze de testare, potrivit premierului Modi, care a asigurat însă că ţara sa este pregătită să fabrice masiv vaccinul care se va dovedi cel mai eficient.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”