Coronavirus: Indonezia amână pentru decembrie alegerile locale din cauza epidemiei

Coronavirus: Indonezia amână pentru decembrie alegerile locale din cauza epidemiei

Indonezia a amânat pentru luna decembrie alegerile locale ce urmau să aibă loc în septembrie, o decizie luată din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus, a comunicat miercuri secretariatul guvernului, transmite DPA.

Preşedintele Joko Widodo a semnat luni un decret de urgenţă privind amânarea scrutinului, a precizat secretariatul.

La 23 septembrie, indonezienii erau chemaţi să aleagă nouă guvernatori, 27 de primari şi 224 de şefi de districte.

Noua dată a desfăşurării alegerilor este 9 decembrie.

Indonezia a raportat marţi cel mai ridicat bilanţ zilnic de noi infectări, 484, ce ridică numărul total la 12.071. Epidemia a făcut până acum 872 de victime.

Potrivit ministrului transporturilor, Budi Karya Sumadi, guvernul a decis să relaxeze restricţiile începând de joi, urmând ca trenurile, cursele aeriene şi feriboturile să-şi reia activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Decizia survine după ce guvernul a anunţat marţi că economia a înregistrat în primul trimestru o creştere de doar 2,97%, cea mai scăzută începând din 2001.

Interdicţia de venire acasă pentru sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr, care prilejuieşte în fiecare an o circulaţie intensă, este menţinută.

Indonezia a suspendat la 24 aprilie transporturile aeriene şi pe mare, o măsură ce urma să rămână în vigoare până la 31 mai.

În zona metropolitană a Jakartei, unde trăiesc 30 de milioane de oameni, călătoriile sunt permise în continuare, cu măsuri de distanţare socială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /