Coronavirus: Interdicţia de circulaţie nocturnă, extinsă în mare parte a Franţei

Coronavirus: Interdicţia de circulaţie nocturnă, extinsă în mare parte a Franţei

Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în principalele oraşe ale Franţei va fi extinsă începând de sâmbătă în mare parte a teritoriului ţării, vizând circa 46 de milioane de locuitori, aproximativ două treimi din populaţie, ca măsură de combatere a celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, a anunţat joi premierul francez Jean Castex, potrivit agenţiilor AFP şi EFE.

''Să o spunem clar. Situaţia este gravă (...) Săptămânile care vin vor fi grele şi serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea încercare'', a avertizat şeful guvernului francez în anunţul său privind extinderea interdicţiei de circulaţie, valabilă între orele 21:00 şi 06:00. Între aceste ore sunt de asemenea închise barurile, restaurantele şi magazinele în zonele unde se aplică măsura menţionată.

După un prim val care a provocat peste 30.000 de decese în primăvară, Franţa se confruntă în prezent cu un al doilea val epidemic. Numărul deceselor asociate noului coronavirus a depăşit între timp 34.000, iar în prezent 2.239 pacienţi sunt la reanimare sau la terapie intensivă.

''Dacă nu reuşim în mod colectiv să oprim epidemia, ne vom confrunta cu o situaţie dramatică şi va trebui să luăm în calcul măsuri mult mai dure'', a mai prevenit Jean Castex.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...