Coronavirus: Iranul impune restricţii de călătorie în 25 de oraşe ''roşii'', inclusiv la Teheran

Coronavirus: Iranul impune restricţii de călătorie în 25 de oraşe ''roşii'', inclusiv la Teheran

Iranul a anunţat duminică restricţii de călătorie către şi dinspre oraşele cele mai afectate de noul val al epidemiei de coronavirus, după ce a înregistrat un nou record de decese, potrivit televiziunii de stat.

Restricţiile de călătorie vor fi în vigoare de luni la prânz şi până vineri, a precizat televiziunea oficială pe site-ul său, citând un ordin al Ministerului de Interne, informează France Presse.

Locuitorilor oraşelor în cauză li se va interzice ieşirea, iar nerezidenţilor li se va interzice intrarea. Plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor vor fi verificate, dar restricţiile nu se aplică transportului public.

Măsura vizează capitalele a 25 de provincii clasificate ca zone "roşii" - culoarea reprezentând localităţile cele mai expuse riscului potrivit scării adoptate - inclusiv Teheranul, unde locuiesc 8 milioane de oameni.

În cazul nerespectării acestei măsuri, locuitorii riscă o amendă de 5 milioane de riali (15 euro).

Noi restricţii fuseseră deja impuse sâmbătă în aceste oraşe, ducând la închiderea anumitor spaţii publice şi a unor magazine.

Ţara a înregistrat 434 de decese legate de COVID-19 şi 7.719 de infecţii în 24 de ore, a declarat duminică, la televiziune, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, ceea ce a ridicat numărul total al contaminărilor din Iran la 620.491, dintre care 35.298 de decese.

Iranul, ţara cea mai afectată de pandemie din Orientul Mijlociu, a înregistrat oficial recorduri de infecţii şi decese în ultimele zile, în creştere din septembrie.

Confruntaţi cu recrudescenţa epidemiei, experţi şi responsabili au cerut o izolare totală a capitalei Teheran.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia