Coronavirus: Iranul înregistrează 440 de decese, un nou record zilnic

Coronavirus: Iranul înregistrează 440 de decese, un nou record zilnic

Iranul a înregistrat luni 440 de decese şi 8.289 de noi contagieri cu virusul SARS-CoV-2, un nou record consemnat într-o zi în această ţară în care pandemia de COVID-19 s-a soldat cu moartea a 35.000 de persoane, relatează EFE.

Potrivit Ministerului Sănătăţii iranian, dintre cele 8.289 de persoane infectate recent, 3.023 au fost spitalizate în stare gravă, numărul total al internărilor ajungând la 5.315.

Dintre cele 31 de provincii ale ţării, 27 au fost plasate în alertă roşie, nivelul maxim.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Larí, a cerut populaţiei o mai mare cooperare în faţa pandemiei şi evitarea adoptării unui comportament riscant.

Autorităţile sanitare, care se plâng de ignorarea protocoalelor sanitare de către populaţie, au avertizat că vor înăspri restricţiile pentru a stopa al treilea val de infectări.

Una dintre ultimele măsuri adoptate, în anticiparea zilei festive de marţi şi pentru reducerea deplasărilor, vizează interzicerea călătoriilor pe drumurile dintre cele 25 de provincii, începând de luni şi până vineri, 6 noiembrie, când începe weekendul în Iran.

Festivitatea de marţi coincide anul acesta cu ziua marşului Iranului împotriva SUA şi care se organizează anual în toate oraşele ţării. Autorităţile au decis ca anul acesta să organizeze marşul sub măsuri stricte de securitate sanitară.

Totuşi, guvernatorul Teheranului, Anushiravan Mohsení Bandpey, i-a adresat o scrisoare ministrului de interne, Abdolreza Rahmaní Fazli, în care cere să fie revizuită decizia organizării marşului de marţi, în special la Teheran. Potrivit guvernatorului, având în vedere situaţia gravă provocată de COVID-19, nu este oportun ca anul acesta să fie organizat marşul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean