Coronavirus: Iranul raportează 212 de morţi şi 2.434 de contagieri în ultimele 24 de ore

Coronavirus: Iranul raportează 212 de morţi şi 2.434 de contagieri în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătăţii din Iran a informat luni că în ultimele 24 de ore au murit 212 persoane de COVID-19, boală care a provocat în total 15.912 de decese în această ţară de la izbucnirea epidemiei la mijlocul lunii februarie, relatează EFE.

Potrivit datelor Ministerului, s-au înregistrat 2.434 noi contagieri în ultima zi, ridicând bilanţul total la 293.606 de cazuri.

În prezent, 25 dintre cele 31 de provincii iraniene se află în stare de alertă.

În capitală se înregistrează "600 de spitalizări pe zi", potrivit postului naţional de televiziune, care a subliniat că Teheranul a devenit "o sursă de răspândire a bolii".

Printre cei infectaţi se numără şi purtătorul de cuvânt al guvernului iranian, Ali Rabiei, care "este spitalizat pentru a primi îngrijiri suplimentare", potrivit agenţiei naţionale de ştiri IRNA.

Autorităţile iraniene nu au decis izolarea populaţiei la domiciliu dar au ordonat închiderea şcolilor, moscheilor, centrelor comerciale neesenţiale şi inclusiv a parcurilor, care după o descreştere a numărului de cazuri în aprilie au fost redeschise gradual.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...