Coronavirus: Irlanda a prelungit perioada de izolare până pe 5 mai (prim-ministru)

Coronavirus: Irlanda a prelungit perioada de izolare până pe 5 mai (prim-ministru)

Irlanda a decis extinderea până la 5 mai a perioadei de izolare decretate pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19, care a ucis 263 de persoane şi a infectat peste 6.000 în această ţară, a anunţat vineri premierul Leo Varadkar, citat de AFP.

"Ceea ce facem este dificil, dar trebuie să continuăm", a susţinut Varadkar în timpul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea publică RTE.

"Experţii au recomandat azi extinderea (acestor măsuri) pentru încă trei săptămâni, până pe 5 mai, iar guvernul a fost de acord", a adăugat el.

După ce a ordonat închiderea şcolilor pe 12 martie, Irlanda a decretat restricţii de circulaţie pentru populaţie pe 27 martie, care urmau iniţial să expire duminică seara.

Pe perioada acestora, ieşirile din casă sunt permise doar pentru muncă, cumpărături alimentare, mersul la doctor sau pentru a desfăşura activităţi fizice în apropierea locuinţei.

De asemenea, este permisă ieşirea din "motive urgente ce ţin de familie" precum şi pentru efectuarea de activităţi agricole. Toate adunările, publice sau private, sunt interzise.

"Din păcate, mai mulţi oameni vor muri sau se vor îmbolnăvi" înainte ca pandemia să se încheie, a precizat Leo Varadkar, de profesie medic.

"Ceea ce poate fi un inconvenient pentru unii va salva viaţa altora. Aşa că îi invit pe toţi să facă ceea ce li se cere", a insistat el.

"Ştiu că mulţi dintre noi ar dori să ştie când lucrurile vor reveni la normal (...) Adevărul este că nimeni nu ştie sigur", a adăugat el. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

4 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf

5 Foarte interesant!