Coronavirus: Irlanda include patru ţări europene pe lista carantinei obligatorii în hoteluri

Coronavirus: Irlanda include patru ţări europene pe lista carantinei obligatorii în hoteluri

Guvernul irlandez a extins joi la 71 lista ţărilor cu "risc înalt" de COVID-19 care îi obligă pe călătorii veniţi din aceste destinaţii să fie plasaţi într-o carantină obligatorie de 14 zile în hoteluri şi care include de-acum Franţa, Italia, Luxemburg şi Belgia, relatează EFE.

Sunt vizate de această măsură şi Canada, SUA şi Turcia, deoarece au o incidenţă în ultimele 14 zile de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Actuala listă a celor 71 de ţări cu "risc înalt", în care este prezentă de luna trecută şi Austria, cuprinde în principal destinaţii din America de Sud, Caraibe şi Africa.

Legislaţia irlandeză îi obligă pe călători să-şi rezerve o cameră la un hotel desemnat înainte de începerea călătoriei din ţara de origine, la un cost de aproape 2.000 de euro de persoană.

Sunt de asemenea obligaţi să se izoleze în hoteluri toţi cei care vin în ţară, indiferent de destinaţie, care nu deţin un test PCR negativ, deşi ambele categorii pot ieşi din carantină dacă testul negativ pentru COVID-19 este prezentat după câteva zile.

Ultimele cifre oficiale publicate miercuri arată că s-au înregistrat 12 noi decese, patru dintre ele în aprilie, două în martie şi şase în ianuarie, astfel încât numărul total al deceselor asociate COVID-19 se ridică la 4.812. Au fost raportate şi 431 noi contagieri, ridicând bilanţul total la 242.105 de cazuri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

3 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…