Coronavirus: Irlanda prelungeşte restricţiile de circulaţie a persoanelor până la 5 mai

Coronavirus: Irlanda prelungeşte restricţiile de circulaţie a persoanelor până la 5 mai

Guvernul de la Dublin a anunţat sâmbătă că prelungeşte până la 5 mai restricţiile asupra libertăţii de circulaţie a persoanelor, măsuri introduse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, transmite dpa.

Potrivit celui mai recent bilanţ, în Irlanda s-au înregistrat până acum 263 de decese din cauza COVID-19, iar peste 7.000 de persoane au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

În Irlanda sunt în vigoare restricţii stricte asupra deplasărilor persoanelor începând din 27 martie. Oamenii pot ieşi din locuinţe numai pentru achiziţionarea produselor alimentare, pentru exerciţii fizice sau pentru a merge la serviciu.

''Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră ar dori să ştie când vor reveni la normal lucrurile şi când viaţa va fi ca înainte. Lucrăm în acest sens şi planificăm cu grijă astfel încât să ajungem în siguranţă la acel moment'', a declarat vineri seară premierul irlandez Leo Varadkar.

Pe de altă parte, autorităţile medicale din Elveţia au declarat că până sâmbătă la prânz numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 831 în această ţară, faţă de 805 în urmă cu 24 de ore.

Până în prezent au fost testate pozitiv 24.900 de persoane, în creştere cu 592 comparativ cu ziua de vineri.

Institutul Naţional pentru Sănătate din Olanda a anunţat că sâmbătă la prânz în această ţară erau înregistrate 24.413 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în creştere cu 1.316 faţă de vineri, şi 2.643 de decese cauzate de COVID-19, cu 132 de noi decese în ultimele 24 de ore.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

5 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina