Coronavirus: Irlanda va începe de luni o relaxare treptată a restricţiilor şi va impune măsuri de carantinare

Coronavirus: Irlanda va începe de luni o relaxare treptată a restricţiilor şi va impune măsuri de carantinare

Irlanda va începe de luni o relaxare treptată a restricţiilor care a fost decretată la sfârşitul lunii martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus, a anunţat vineri premierul irlandez Leo Varadkar, precizând că ţara sa va impune carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din străinătate, relatează AFP.

"Pot confirma că este posibil să trecem în condiţii de siguranţă la prima fază a planului nostru de relaxare a restricţiilor legate de COVID -19 începând de luni", a precizat premierul Varadkar, în cadrul unei conferinţe de presă la Dublin.

Începând de luni, unele persoane vor putea reveni la muncă, în special în sectorul construcţiilor, activităţile comerciale se vor redeschide, cum ar fi magazinele de grădinărit.

De asemenea, vor fi posibile întâlnirile în afara locuinţei, cu până la maximum patru persoane şi cu condiţia respectării unei distanţe de doi metri între oameni, sau practicarea tenisului. Plajele vor fi din nou accesibile.

Sunt planificate cinci etape de câte trei săptămâni fiecare, ultima va începe pe 10 august, cu posibilitatea de a reveni la etapa anterioară dacă situaţia scapă de sub control.

Dacă aceste măsuri de relaxare nu provoacă o revenire a virusului, va fi posibilă o relaxare suplimentară în trei săptămâni, a menţionat Leo Varadkar. Următoarea evaluare va avea loc pe 5 iunie.

După ce a ordonat închiderea şcolilor pe 12 martie, Irlanda a ordonat izolarea populaţiei începând cu 28 martie şi a prelungit această măsură până la 18 mai.

În ţară s-au înregistrat 1.506 de noi decese cauzate de noul coronavirus, conform celui mai recent raport oficial publicat joi.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...