Coronavirus: Israelul introduce obligativitatea portului măştilor în public

Guvernul israelian a emis marţi un ordin privind obligativitatea portului măştilor de protecţie în public pentru a limita răspândirea COVID-19, informează Reuters.

De asemenea a fost aprobat un calendar pentru restricţii mai aspre de călătorie pentru sărbătoarea Paştelui evreiesc sau Pesah, care începe miercuri, când familiile se adună pentru cina de Seder care comemorează exodul biblic din sclavia din Egipt.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că, în acest an, cina ar trebui să fie o afacere în familie, limitată la membrii gospodăriei, într-o tentativă de a ţine sub control rata infectărilor cu COVID-19.

Netanyahu le-a cerut cu insistenţă evreilor săptămâna trecută să poarte măşti în public, o măsură despre care guvernul a anunţat că va deveni obligatorie de duminică.

Copii cu vârsta sub 6 ani, persoanele cu handicap mintal sau cei aflaţi singuri în autovehicule sunt scutiţi de la aplicarea măsurii. Guvernul a precizat că măştile folosite pot fi unele confecţionate la domiciliu.

De marţi seară până vineri dimineaţă este instituită o interdicţie de călătorie în afara oraşelor, menită să prevină adunările mari de rude şi prieteni la cina de Seder.

De miercuri, de la ora 15.00, cu câteva ore înainte de cina de la apusul soarelui, până joi la ora 19.00, achiziţiile de alimente în oraşe vor fi de asemenea interzise.

Israelienii au deja interdicţie de a se îndepărta mai mult de 100 de metri de casă, cu excepţia vizitelor la magazinele de alimente şi farmacii şi deplasărilor la serviciu.

Într-o scutire de la restricţiile de Pesah, guvernul a anunţat că interdicţia de la cumpărături în noaptea de Seder nu se aplică "minorităţilor neevreieşti", o referire la cetăţenii arabi care sunt în majoritate musulmani şi restul creştini.

Transportul public, inclusiv zborurile din şi spre Israel, vor fi suspendate de la ora locală 20.00 marţi şi până la 08.00 dimineaţa duminică, se menţionează în comunicat.

În Israel există peste 9.000 de cazuri confirmate de coronavirus, între care şi 60 de decese. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante