Coronavirus: Italia suspendă toate zborurile ''dinspre şi către'' China (premier)

Coronavirus: Italia suspendă toate zborurile ''dinspre şi către'' China (premier)

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat joi seară primele două cazuri de coronavirus în ţară şi suspendarea tuturor zborurilor ''dinspre şi către'' China, dând asigurări că Italia este prima ţară europeană care a luat o astfel de decizie ''ca măsură de precauţie'', relatează AFP.

''Ca şi în alte ţări, avem două cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Este vorba de doi turişti chinezi care au ajuns în ţara noastră în urmă cu câteva zile'', a anunţat premierul italian în cadrul unei conferinţe de presă.

Îndepărtând ideea unei stări de ''panică'', el a subliniat că Italia ''s-a pregătit deja cu atenţie'' pentru a face faţă acestui tip de situaţii. El a anunţat, de asemenea, că ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a promis ''un ordin de închidere a traficului aerian dinspre şi către China'.

''Din câte ştiu, suntem prima ţară europeană care a adoptat o astfel de măsură de precauţie'', a declarat Giuseppe Conte, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul şi cu Giuseppe Ippolito, director ştiinţific al spitalului Pallanzani, specializat în boli infecţioase.

Se pare că cuplul de turişti infectaţi a sosit mai întâi la Milano şi apoi a rămas la Roma când au apărut simptomele bolii. Camera în care au stat la hotel a fost plasată în carantină.

''Au fost plasaţi sub observaţie miercuri la spitalul Spallanzani'', a spus Ippolito. Ministrul Speranza a considerat ''destul de logic'' să apară cazuri de infectare cu coronavirus şi în Italia ''deoarece în Europa există deja 10''.

Premierul Conte a declarat că este încrezător că ''situaţia va rămâne limitată'' la câteva cazuri, precizând că autorităţile au încercat să urmărească traseul celor doi turişti chinezi ''pentru a limita riscurile'' de contaminare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD

5 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…