Coronavirus: Italienii vor fi obligaţi în curând să poarte mască permanent în exterior

Coronavirus: Italienii vor fi obligaţi în curând să poarte mască permanent în exterior

Italienii vor fi obligaţi în curând să poarte mască permanent în exterior, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, care a confirmat astfel informaţii apărute în presă privind noi măsuri pentru ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, relatează DPA.

Guvernul intenţionează "să extindă obligaţia de a purta mască şi în exterior", a afirmat Speranza în Camera Deputaţilor, camera inferioară a parlamentului.

Măsura ar urma să fie inclusă într-un decret programat a fi adoptat miercuri, a adăugat el.

Speranza a mai spus că va exista o aplicare mai strictă a regulilor de distanţare în spaţiile publice, dat fiind riscul de contaminare în adunările de persoane.

Purtatul măştii este deja obligatoriu pentru activităţi în exterior în unele regiuni din Italia, printre care Sicilia, Campania şi Lazio. Ultimele două sunt regiunile care includ oraşele Napoli şi Roma.

Obligativitatea nu se aplică pentru copiii de sub şase ani, persoanele cu dizabilităţi, clienţii din exterior ai barurilor şi restaurantelor sau persoanele care fac sport ori exerciţii fizice.

Autorităţile italiene intensifică măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului, ca răspuns la o creştere semnificativă a numărului zilnic de contaminări, care a ajuns la cel mai ridicat nivel de după sfârşitul lunii aprilie.

Luni, au fost înregistrate 2.257 de cazuri pentru 24 de ore, comparativ cu 1.494 în urmă cu o săptămână. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...