Coronavirus: Japonia a finalizat acordul pentru a obţine vaccinuri anti-COVID-19 de la AstraZeneca

Coronavirus: Japonia a finalizat acordul pentru a obţine vaccinuri anti-COVID-19 de la AstraZeneca

Japonia a finalizat un acord cu gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca pentru a achiziţiona un total de 120 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19 dacă eficacitatea acestuia se confirmă, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Japonia, potrivit AFP.

Semnarea, care urmează unui acord preliminar anunţat în august între Tokyo şi AstraZeneca, prevede livrarea în Japonia a 30 de milioane de doze în primul trimestru al anului 2021.

Arhipelagul a adoptat o lege la începutul lunii decembrie care garantează că vaccinurile împotriva noului coronavirus vor fi furnizate gratuit celor 126 de milioane de locuitori ai săi.

Campania de vaccinare ar putea începe în această ţară din martie, potrivit agenţiei de ştiri Kyodo.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea britanică Oxford a devenit săptămâna aceasta primul care şi-a văzut rezultatele de eficacitate validate de o revistă ştiinţifică, The Lancet.

Publicarea acestor rezultate, examinate de oameni de ştiinţă independenţi, confirmă faptul că vaccinul are o eficacitate de 70% în medie.

Dincolo de acordul său cu AstraZeneca, care ar trebui să permită vaccinarea a 60 de milioane de locuitori ai ţării, Japonia a precomandat deja alte două vaccinuri pentru un total de 85 de milioane de persoane de la Pfizer şi de la Moderna Therapeutics.

Relativ scutită până acum de pandemie, cu aproximativ 2.400 de decese asociate COVID-19 şi 168.000 de cazuri, Japonia se confruntă totuşi în prezent cu un nou val de infectări.

Un nou record zilnic de infectări a fost înregistrat joi, cu aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19 identificate în ţară, care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice vara viitoare.

Organizatorii JO Tokyo 2020, amânate pentru un an din cauza pandemiei, dau asigurări că prevăd o gamă largă de măsuri împotriva virusului pentru ca evenimentul să poată avea loc chiar şi fără vaccin.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

5 O știre pozitivă despre România