Coronavirus: Japonia, adăugată pe lista UE cu ţările pentru care ar trebui ridicate restricţiile de călătorie

Coronavirus: Japonia, adăugată pe lista UE cu ţările pentru care ar trebui ridicate restricţiile de călătorie

Consiliul Uniunii Europene a adăugat joi Japonia pe lista ţărilor pentru care restricţiile de călătorie ar trebui să fie ridicate, ţinând cont de ameliorarea situaţiei legate de COVID-19 în ţara asiatică, informează dpa.

Pe lista respectivă se mai află Australia, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda.

Totuşi, rămâne la latitudinea fiecărui stat membru UE să decidă exact eventualele condiţii impuse călătorilor.

În perioada de început a pandemiei de coronavirus, toate ţările UE, mai puţin Irlanda, au interzis călătoriile non-esenţiale dinspre statele terţe, cu excepţia câtorva situaţii. Restricţia a fost relaxată gradual la începutul lui iulie 2020, dar numai în câteva ţări terţe situaţia epidemiologică a părut suficient de bună pentru a permite intrarea liberă în blocul comunitar european.

Potrivit unui comunicat al Consiliului UE, restricţiile de călătorie ar trebui să fie ridicate treptat pentru regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, cu condiţia confirmării unei măsuri reciproce.

Criteriile pentru determinarea ţărilor terţe pentru care actualele restricţii de călătorie ar trebui să fie ridicate au fost actualizate pe 20 mai. Ele acoperă situaţia epidemiologică şi răspunsul general la COVID-19, precum şi credibilitatea informaţiilor disponibile şi sursele informaţiilor.

Recomandarea Consiliului UE nu este un instrument obligatoriu juridic. Autorităţile statelor membre rămân responsabile pentru implementarea conţinutului recomandării. În deplină transparenţă, ele pot ridica doar progresiv restricţiile de călătorie cu privire la ţările terţe aflate pe listă. Un stat membru UE nu ar trebui să decidă ridicarea restricţiilor de călătorie pentru ţări terţe nelistate înainte ca acest lucru să fie decis într-o manieră coordonată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!