Coronavirus: Japonia înregistrează un nou record de cazuri zilnice de COVID-19

Coronavirus: Japonia înregistrează un nou record de cazuri zilnice de COVID-19

Japonia a confirmat miercuri 71.620 de noi cazuri de COVID-19 la nivel naţional, înregistrând un nou record pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron a coronavirusului, informează agenţia Xinhua.

Guvernul metropolei Tokyo a confirmat 14.086 noi cazuri de infectare, depăşind recordul de marţi. Numărul a crescut cu peste 6.700 până la aproape de două ori faţă de săptămâna precedentă.

Cea mai recentă medie a cazurilor zilnice într-un interval de şapte zile este de 10.633,4 infectări, mai mult decât dublu comparativ cu media consemnată săptămâna precedentă, potrivit guvernului metropolitan.

Guvernul capitalei a raportat cinci noi decese asociate COVID-19.

În Tokyo, rata de ocupare a paturilor de spital pentru pacienţi cu forme grave de COVID-19 a ajuns la 42,8%, apropiindu-se de nivelul de urgenţă - la o rată de 50%.

Prefectura Osaka a raportat miercuri 9.813 noi infecţii, înregistrând un nou record.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a declarat cvasi-stare de urgenţă COVID-19 pentru 18 regiuni, extinzând măsurile impuse împotriva coronavirusului la 34 dintre cele 47 de prefecturi ale ţării, inclusiv în Tokyo şi Osaka.

În Hiroshima, Yamaguchi şi Okinawa restricţiile împotriva răspândirii coronavirusului, care erau prevăzute să se încheie pe 30 ianuarie, vor fi extinse până pe 20 februarie.

În timp ce unele prefecturi solicită declararea stării de urgenţă COVID-19, Hirokazu Matsuno, secretar general al Guvernului nipon, a declarat marţi că astfel de solicitări vor fi analizate rapid, însă a precizat că această măsură "implică restricţii severe asupra drepturilor private", motiv pentru care este necesar "să o analizăm cu atenţie". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia