Coronavirus: Japonia înregistrează un nou record de cazuri zilnice de COVID-19

Coronavirus: Japonia înregistrează un nou record de cazuri zilnice de COVID-19

Japonia a confirmat miercuri 71.620 de noi cazuri de COVID-19 la nivel naţional, înregistrând un nou record pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron a coronavirusului, informează agenţia Xinhua.

Guvernul metropolei Tokyo a confirmat 14.086 noi cazuri de infectare, depăşind recordul de marţi. Numărul a crescut cu peste 6.700 până la aproape de două ori faţă de săptămâna precedentă.

Cea mai recentă medie a cazurilor zilnice într-un interval de şapte zile este de 10.633,4 infectări, mai mult decât dublu comparativ cu media consemnată săptămâna precedentă, potrivit guvernului metropolitan.

Guvernul capitalei a raportat cinci noi decese asociate COVID-19.

În Tokyo, rata de ocupare a paturilor de spital pentru pacienţi cu forme grave de COVID-19 a ajuns la 42,8%, apropiindu-se de nivelul de urgenţă - la o rată de 50%.

Prefectura Osaka a raportat miercuri 9.813 noi infecţii, înregistrând un nou record.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a declarat cvasi-stare de urgenţă COVID-19 pentru 18 regiuni, extinzând măsurile impuse împotriva coronavirusului la 34 dintre cele 47 de prefecturi ale ţării, inclusiv în Tokyo şi Osaka.

În Hiroshima, Yamaguchi şi Okinawa restricţiile împotriva răspândirii coronavirusului, care erau prevăzute să se încheie pe 30 ianuarie, vor fi extinse până pe 20 februarie.

În timp ce unele prefecturi solicită declararea stării de urgenţă COVID-19, Hirokazu Matsuno, secretar general al Guvernului nipon, a declarat marţi că astfel de solicitări vor fi analizate rapid, însă a precizat că această măsură "implică restricţii severe asupra drepturilor private", motiv pentru care este necesar "să o analizăm cu atenţie". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”