Coronavirus: Japonia va spori producţia unui medicament experimental împotriva COVID-19

Coronavirus: Japonia va spori producţia unui medicament experimental împotriva COVID-19

Japonia va spori producţia de Avigan, un medicament aflat în faza de teste clinice pentru a trata COVID-19, cu scopul de a-şi spori rezervele naţionale precum şi pentru a-l exporta mai multor ţări care s-au arătat interesate de noul medicament nipon, relatează duminică EFE.

Această măsură va fi finanţată de noul plan de stimulare financiară elaborat de executivul nipon, a cărui aprobare în Parlament este preconizată săptămâna viitoare, potrivit ziarului local Nikkei.

Japonia aspiră să-şi tripleze actualele rezerve naţionale de Avigan, un medicament având ca substanţă activă favipiravir folosit experimental pentru tratarea gripei şi care se află în fază de probe pentru a trata simptomele respiratorii provocate de COVID-19.

Executivul japonez prevede distribuirea unor cantităţi de Avigan şi altor ţări interesate, "fără niciun cost", în vederea accelerării testelor clinice ale medicamentului.

Un număr de 30 de ţări s-au arătat interesate să participe la iniţiativa accelerării testelor acestui medicament dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Holdings.

Potrivit mass-media locale, SUA, Germania, Indonezia sau Turcia ar fi lansat cereri Japoniei privind furnizarea unor mari cantităţi de Avigan.

Favipiravir, cunoscut şi ca Avigan, este un medicament antigripal care a fost aprobat de autorităţile japoneze în 2014. În 2016, Japonia a furnizat Favipiravir ca ajutor de urgenţă pentru Ebola, atunci când această epidemie a izbucnit în Guineea

În Japonia, medicii au folosit medicamentul în studii clinice pe bolnavii de coronavirus cu simptome moderate, în speranţa ca astfel să fie oprită multiplicarea virusului.

Avigan are nevoie de aprobarea parlamentară pentru a fi folosit la scară largă pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19, având în vedere că a fost elaborat în principal pentru vindecarea gripei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...