Coronavirus: Joe Biden îl desemnează pe David Kessler să conducă programul de vaccinare

Coronavirus: Joe Biden îl desemnează pe David Kessler să conducă programul de vaccinare

Preşedintele ales al SUA Joe Biden l-a desemnat pe David Kessler, fost director al Autorităţii pentru alimente şi medicamente a SUA (FDA), să conducă programul de vaccinare împotriva COVID-19, relatează vineri dpa.

Kessler s-a aflat printre cele câteva numiri făcute vineri de echipa de tranziţie a lui Joe Biden pentru a pune în practică strategia democraţilor de a fi vaccinaţi rapid cât mai mulţi cetăţeni americani.

David Kessler urmează să preia conducerea Operation Warp Speed, programul de accelerare a vaccinării lansat de administraţia Trump, potrivit Politico.

De asemenea, Biden l-a desemnat pe Andy Slavitt, un cunoscut expert în sănătate, drept consilier pe lângă echipa de răspuns la COVID-19.

''Suntem într-o cursă contracronometru şi avem nevoie de o strategie cuprinzătoare pentru a aduce rapid sub control acest virus'', a menţionat Joe Biden într-un comunicat. ''Persoanele anunţate astăzi vor susţine echipa de răspuns la COVID-19 a Casei Albe şi vor juca roluri importante în aplicarea planului nostru de salvare şi a programului de vaccinare'', a adăugat preşedintele ales al SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…