Coronavirus: Kazahstanul decretează stare de urgenţă

Coronavirus: Kazahstanul decretează stare de urgenţă

Preşedintele Kazahstanului a decretat duminică instituirea, timp de o lună, a stării de urgenţă pentru a limita răspândirea coronavirusului în statul din Asia Centrală, unde opt cazuri au fost confirmate, informează AFP.

Măsura se aplică de luni, de la ora locală 08.00 (02.00 GMT), până la 15 aprilie, se menţionează în decretul preşedintelui Kasîm-Jomart Tokaev.

Starea de urgenţă implică închiderea centrelor comerciale, teatrelor, expoziţiilor şi altor "locuri cu mari concentrări de persoane", precizează decretul.

Întâlnirile sportive şi alte "evenimente de masă" şi "comemorative" vor fi de asemenea suspendate, adaugă această sursă.

Starea de urgenţă va impune, de asemenea, "restricţii" la intrările şi ieşirile de pe teritoriul kazah, afirmă documentul, fără a preciza care sunt acestea.

Joi, autorităţile kazahe au anunţat deja închiderea şcolilor, cinematografelor şi universităţilor, precum şi anularea tuturor evenimentelor publice, în special a manifestărilor prilejuite de Noruz, sărbătoare tradiţională a primăverii, sau a paradei militare de la 9 mai.

Ţară cu 18 milioane de locuitori, Kazahstanul are o frontieră mare cu Rusia şi China.

Primele cazuri de Covid-19 nu au fost totuşi înregistrate decât în această săptămână. Ultimul bilanţ al autorităţilor sanitare, publicat duminică, este de opt persoane contaminate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Așa o fi?