Coronavirus: Kosovo introduce noi restricţii

Coronavirus: Kosovo introduce noi restricţii

O serie de noi restricţii a intrat luni în vigoare în Kosovo, în încercarea de a limita răspândirea rapidă a coronavirusului, relatează DPA.

Guvernul condus de premierul Avdullah Hoti a emis duminică noapte un decret care interzice funcţionarea mall-urilor, restaurantelor, barurilor şi cafenelelor pe timp de noapte (între orele 21:00 şi 05:00), însă acestea vor putea face funcţiona în regim de comandă la pachet şi livrare la domiciliu.

Toate adunările publice, inclusiv protestele şi nunţile, sunt interzise, iar transportul public a fost redus la jumătate din nivelul obişnuit.

Persoanele cu boli cronice şi femeile însărcinate sunt scutite de a merge la serviciu, iar persoanele de peste 65 de ani pot ieşi din casă doar în intervalele orare 06:00-10:00 şi 16:00-19:00.

Universităţile au trecut la învăţământ online, iar persoanele care intră în ţară vor fi verificate de medici la punctele de trecere a frontierei.

Măsurile urmează să fie revizuite peste două săptămâni.

Teritoriu cu 1,8 milioane de locuitori, Kosovo a raportat sâmbătă un număr record de 514 infectări zilnice. În prezent are circa 4.500 de cazuri active. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat