Coronavirus: Kremlinul măsoară temperatura participanţilor la evenimentele pe care le găzduieşte, pentru a-l proteja pe Putin

Coronavirus: Kremlinul măsoară temperatura participanţilor la evenimentele pe care le găzduieşte, pentru a-l proteja pe Putin

Kremlinul a anunţat joi că a început să verifice în mod sistematic temperatura participanţilor la evenimentele la care preşedintele Vladimir Putin participă din cauza temerilor legate de răspândirea noului coronavirus, informează France Presse.

"Este o măsură de precauţie", a comentat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov pentru agenţia de presă RIA Novosti, în timp ce jurnalişti acreditaţi la preşedinţia rusă care se îndreptau joi spre Kremlin pentru un eveniment s-au trezit că li se ia temperatura.

El a adăugat că această măsură îi vizează pe toţi participanţii la evenimente la care preşedintele rus, în vârstă de 67 de ani, este prezent.

"Există o nouă procedură de control acum la Kremlin: o persoană cu o cameră termică în mână vă ia temperatura", indicase anterior pe Facebook jurnalistul Anton Jelnov de la televiziunea independentă Dojdi.

Potrivit RIA Novosti, toţi jurnaliştii acreditaţi la Kremlin au trecut prin această verificare a temperaturii înainte de începerea unei reuniuni a Consiliului de Stat joi. Înalţi responsabili, citaţi de agenţia rusă, au confirmat că măsura a fost introdusă pentru a evita propagarea noului coronavirus.

Două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate pentru moment de autorităţi pe teritoriul rus. De la începutul epidemiei, Rusia a adoptat o serie de măsuri, între care închiderea frontierei sale cu China, care se întinde pe 4.250 kilometri.

Această nouă precauţie a Kremlinului nu este neapărat o surpriză. Anul trecut, preşedintele rus îşi adusese propria cană termică din ceramică la un dineu al G20 la Osaka (Japonia), atrăgând întrebări din partea internauţilor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...