Coronavirus: La Moscova vor fi efectuate gratuit teste în masă, începând din 15 mai (primar)

Coronavirus: La Moscova vor fi efectuate gratuit teste în masă, începând din 15 mai (primar)

Moscova va începe din 15 mai testarea în masă gratuit a cetăţenilor pentru coronavirus, a anunţat joi pe site-ul său primarul Moscovei, Serghei Sobianin, având ca obiectiv testarea a 100.000 de oameni zilnic până la sfârşitul lunii, relatează Reuters.

Aproximativ 70.000 de analize de sânge vor fi disponibile la fiecare câteva zile, în etapa iniţială a acestui proiect, a precizat Serghei Sobianin.

În Rusia, mai mulţi responsabili guvernamentali s-au infectat cu noul coronavirus, între care premierul Mihail Mişustin, ministrul culturii Olga Liubinova, ministrul construcţiilor Vladimir Iakuşev şi unul dintre adjuncţii acestuia, ministrul ştiinţei. Acesta din urmă s-a vindecat, a anunţat joi preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei videoconferinţe cu alţi responsabili ai statului, potrivit mass-media de stat, relatează dpa.

Şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus şi în prezent urmează tratament în spital.Dmitri Peskov nu a mai apărut public de pe 6 mai, ultima dată când a susţinut obişnuitul său briefing zilnic de presă, notează AFP şi Reuters.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății