Coronavirus: Mai mult de jumătate dintre germani sunt nemulţumiţi de răspunsul la pandemie (sondaj)

Coronavirus: Mai mult de jumătate dintre germani sunt nemulţumiţi de răspunsul la pandemie (sondaj)

Mai mult de jumătate dintre germani rămân nemulţumiţi de gestionarea de către guvern a crizei coronavirusului, în ciuda progreselor privind vaccinările, slăbirea restricţiilor şi scăderea cifrelor infecţiei, relatează sâmbătă DPA.

Într-un sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei YouGov pentru agenţia germană de presă, 24% dintre respondenţi s-au declarat "foarte nemulţumiţi" şi alţi 30% "destul de nemulţumiţi" de acţiunile guvernului.

În schimb, doar 6% sunt "foarte mulţumiţi" şi 35% "destul de mulţumiţi". Cinci la sută nu şi-au dat părerea.

Însă sondajul, care a chestionat 2.085 de persoane între 21 şi 24 mai, a oferit o licărire de veşti bune pentru guvernul cancelarului Angela Merkel, în timp ce Germania se pregăteşte pentru alegeri naţionale în septembrie.

În martie, 65% dintre germani erau nemulţumiţi de răspunsul la coronavirus şi doar 30% satisfăcuţi.

Numai în rândul susţinătorilor blocului conservator la putere al lui Merkel CDU/CSU satisfacţia depăşeşte nemulţumirea, de la 62 la 36% în ultimul sondaj.

În schimb, 84% dintre susţinătorii Alternativei pentru Germania (AfD) de extremă dreaptă sunt nemulţumiţi.

După 16 ani de guvernare, Merkel nu candidează pentru realegere. În timp ce pandemia s-a prelungit, sprijinul pentru conducerea ei se reduce şi alianţa CDU/CSU se confruntă acum cu un Partid al Verzilor în creştere de popularitate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina