Coronavirus: Mai multe cartiere din Beijing, din nou în izolare

Coronavirus: Mai multe cartiere din Beijing, din nou în izolare

Unsprezece cartiere rezidenţiale din sudul capitalei Chinei, Beijing, se află în izolare din cauza apariţiei unui nou focar de coronavirus într-o piaţă din apropiere, au anunţat sâmbătă autorităţile, citate de agenţia AFP.

Şapte cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost înregistrate în vecinătatea pieţei Xinfadi, dintre care şase sâmbătă, potrivit autorităţilor sanitare.

Nouă şcoli şi grădiniţe din zonă au fost închise.

Municipalitatea din Beijing a închis vineri două pieţe şi a amânat reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare în urma descoperii a trei noi cazuri de COVID-19 în acest oraş, după două luni în care niciun nou caz de coronavirus nu a fost confirmat în capitala Chinei.

Prima ţară afectată de noul coronavirus la sfârşitul anului trecut, China a reuşit între timp să frâneze considerabil epidemia, în ultimele săptămâni fiind înregistrate zilnic doar câteva noi cazuri de îmbolnăvire, majoritatea în rândul persoanelor revenite din străinătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…