Coronavirus: Mai mulţi poliţişti răniţi în altercaţii cu manifestanţi antivaccinişti la Londra

Coronavirus: Mai mulţi poliţişti răniţi în altercaţii cu manifestanţi antivaccinişti la Londra

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi vineri în altercaţii cu manifestanţi antivaccinişti la Londra, în momentul când guvernul britanic trebuie să decidă dacă va extinde vaccinarea anti-COVID 19 la copiii de 12-15 ani, informează France Presse.

Protestatarii anti-vaccin au încercat după-amiază să pătrundă în clădirea unde se află sediul Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) situată în cartierul Canary Wharf (est). MHRA este însărcinată să acorde sau nu aprobarea diferitelor vaccinuri împotriva COVID-19.

Poliţia din Londra, Met, a declarat că a desfăşurat "un număr de agenţi" pentru a "proteja intrarea" în clădire.

Grupul de protestatari s-a deplasat apoi într-un alt cartier al Londrei, South Kensington (vest), a explicat Met pe Twitter.

"Un număr de manifestanţi au devenit violenţi faţă de poliţie. Patru dintre agenţii noştri au fost răniţi în ciocniri", a scris pe Twitter poliţia, denunţând fapte" inacceptabile ".

La 23 august, zeci de manifestanţi care se opun restricţiilor anti-COVID şi campaniei de vaccinare au forţat intrarea sediului din Londra al ITN, unde se produc programele zilnice de ştiri ale canalelor de televiziune ITV, Channel 4 şi Channel 5. Această manifestaţie a avut loc în timp ce campania de vaccinare tocmai fusese extinsă la tinerii de 16-17 ani.

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie în Marea Britanie. Peste 133.000 de persoane au murit de COVID-19 în ţară. Mişcările anti-vaccin au rămas foarte limitate în ţară şi aproximativ 90% dintre adulţi au primit cel puţin o doză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /