Coronavirus: Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Coronavirus: Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Aproape două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 - o propunere care urmează să ajungă în curând în Parlamentul german, conform unui sondaj publicat duminică, relatează dpa.

Rezultatele sondajului arată că 63% dintre respondenţi susţin imunizarea obligatorie a cetăţenilor germani împotriva coronavirusului, în timp ce 30% s-au opus şi 7% nu au dat niciun răspuns.

Sondajul a fost realizat de YouGov pentru dpa în rândul a 2.067 de persoane.

În urmă cu aproximativ un an, după ce primele vaccinuri au fost administrate în Germania, la sfârşitul lunii decembrie 2020, circa 56% dintre germani susţineau obligativitatea vaccinării anti-COVID, în timp ce 33% erau împotrivă.

Viitorul cancelar Olaf Scholz a declarat că intenţionează ca o lege care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii să fie supusă la vot în Bundestag în februarie sau martie.

Rezultatele sondajului au fost publicate în momentul în care Institutul Robert Koch (RKI) a raportat o scădere uşoară a numărului de cazuri de COVID-19. Astfel, au fost raportate 42.055 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, faţă de 44.401 în urmă cu o săptămână. Rata de incidenţă calculată la şapte zile a fost de 439,2 cazuri la 100.000 de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa