Coronavirus: Malaezia a plasat în carantină peste 10.000 de poliţişti pentru a frâna răspândirea pandemiei

Coronavirus: Malaezia a plasat în carantină peste 10.000 de poliţişti pentru a frâna răspândirea pandemiei

Malaezia a plasat în carantină peste 10.000 de poliţişti, reprezentând 10% din efectivele sale, pentru a frâna răspândirea pandemiei de COVID-19 după contagierea a cel puţin 200 de agenţi, relatează EFE.

Ministrul de Interne, Hamzah Zainudin, a declarat marţi că rata înaltă de infectare între cei 100.000 de agenţi care fac parte din corpul de poliţie îngreunează îndeplinirea sarcinilor ce le revin, având în vedere că poliţiştii trebuie să se afle în contact permanent cu populaţia.

"Extinderea epidemiei de COVID-19 devine foarte îngrijorătoare şi mulţi dintre cei aflaţi în prima linie sunt expuşi riscului de contagiere", a precizat ministrul în declaraţii difuzate de agenţia de ştiri Bernama.

"Chiar dacă poartă mască, activitatea lor necesită o comunicare apropiată cu oamenii. Distanţarea fizică nu poate fi aplicată pentru a garanta menţinerea ordinii şi securităţii ţării", a adăugat el.

Noile dispoziţii intervin într-un moment în care Malaezia se confruntă cu cel de-al treilea val de COVID-19, cel mai agresiv, cu aproape 10.000 de cazuri active dintre cele 27.805 înregistrate în ţară de la declanşarea pandemiei.

De la înregistrarea primul caz în februarie, 236 de persoane au murit de COVID-19 în această ţară, însă o treime dintre decese au fost înregistrate în ultima lună.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...