Coronavirus: Membrii guvernului finlandez vor lucra de acasă, după un contact cu o persoană posibil infectată

Coronavirus: Membrii guvernului finlandez vor lucra de acasă, după un contact cu o persoană posibil infectată

Membrii guvernului finlandez urmau să lucreze de acasă începând de joi după ce doi miniştri s-au aflat în această săptămână în contact cu o persoană posibil infectată cu noul coronavirus, a anunţat executivul de la Helsinki, transmite dpa.

Rezultatele testării pentru cazul suspectat nu au fost deocamdată prezentate.

Ministrul sănătăţii şi afacerilor sociale Aino-Kaisa Pekonen şi ministrul muncii Tuula Haatainen au decis să se izoleze la domiciliu. Cele două ar fi intrat în contact marţi cu persoana suspectată, iar a doua zi ele au participat la o întâlnire cu alţi membri ai guvernului finlandez.

Deşi majoritatea reuniunilor guvernamentale au avut loc prin videoconferinţă, au existat unele întâlniri între miniştri. Premierul finlandez Sanna Marin a decis astfel, ca măsură de precauţie, că toţi miniştrii vor lucra de acasă până la finalul acestei săptămâni.

În luna aprilie, pentru scurt timp Marin s-a autoizolat din cauza unui incident similar, dar şefa guvernului a fost testată negativ pentru virusul SARS-CoV-2.

Finlanda, ţară cu o populaţie de 5,538 milioane de locuitori, a înregistrat până joi aproximativ 5.700 de cazuri de COVID-19, dintre care 255 fatale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria