Coronavirus: Mexicul a revizuit cu peste 100.000 bilanţul cazurilor confirmate

Coronavirus: Mexicul a revizuit cu peste 100.000 bilanţul cazurilor confirmate

Autorităţile mexicane au revizuit în creştere numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus până la aproape 140.000 de cazuri, potrivit unui model de monitorizare epidemiologică a guvernului, relatează AFP.

Potrivit acestui model, publicat duminică, ar exista cu 104.562 de cazuri în plus faţă de cele 23.471 anunţate până acum de autorităţi.

Acest model aşa-zis de "monitorizare santinelă" funcţionează în Mexic din 2006 şi permite urmărirea evoluţiei bolii fără a efectua o testare masivă a populaţiei.

"Supravegherea santinelă este eficientă pentru că ţine cont de faptul că toate cazurile minore nu sunt documentate", a explicat la sfârşitul săptămânii trecute adjunctul ministrului sănătăţii, Hugo Lopez Gatell, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Să pretinzi că poţi măsura boala într-un mod direct ar fi o minciună", a adăugat el.

Nicio nouă informaţie privind numărul de decese provocate de COVID-19 în Mexic nu a fost comunicată. Oficial, 2.154 de persoane au murit în Mexic după ce au fost contaminate cu noul coronavirus.

Guvernul mexican estimează că vârful pandemiei va fi atins pe 6 mai, în condiţiile în care anumite spitale şi-au atins deja capacitatea maximă în ceea ce priveşte numărul bolnavilor de COVID-19 trataţi.

Mexicul a decretat la sfârşitul lui martie urgenţă sanitară naţională pentru a stopa răspândirea COVID-19, închizând şcolile şi toate activităţile economice neesenţiale şi recomandând, de asemenea, distanţarea socială. Aceste măsuri ar urma, în principiu, să rămână în vigoare până pe 30 mai. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?