Coronavirus: Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, eliberat din închisoare şi mutat în arest la domiciliu (presă)

Coronavirus: Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, eliberat din închisoare şi mutat în arest la domiciliu (presă)

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, va fi eliberat anticipat din închisoare din cauza epidemiei de coronavirus, conform unei relatări media, transmite DPA.

Biroul Federal al Penitenciarelor din SUA l-a informat pe Cohen, a relatat CNN, citându-l pe avocatul acestuia, Roger Adler.

Mai mulţi deţinuţi şi angajaţi de la închisoarea Otisville din statul New York, unde Cohen trebuia să îşi ispăşească sentinţa de trei ani de detenţie până în noiembrie 2021, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavius, conform CNN.

După o carantină de 14 zile, lui Cohen i se va permite să îşi petreacă restul sentinţei în arest la domiciliu. Nu a fost oferită data exactă a eliberării sale.

Cohen a pledat vinovat în 2018 în instanţă la mai multe capete de acuzare, printre care mărturie falsă în Congres şi încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniei.

Ultima faptă a implicat plăţi pentru cumpărarea confidenţialităţii despre care Cohen spune că le-a făcut în numele lui Trump.

Cohen a lucrat pentru Trump timp de peste un deceniu şi a fost descris deseori ca fiind cel care se ocupă de aranjamentele acestuia, până când între cei doi a apărut o dispută, potrivit DPA.

Cohen s-a distanţat de Trump şi a lansat acuzaţii grave împotriva sa în instanţă şi în Congresul SUA.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...