Coronavirus: Mike Pompeo, în carantină după un contact cu o persoană pozitivă la COVID-19

Coronavirus: Mike Pompeo, în carantină după un contact cu o persoană pozitivă la COVID-19

Şeful diplomaţiei primei puteri mondiale, Mike Pompeo, a intrat în carantină după un contact cu o persoană pozitivă la COVID-19, a anunţat miercuri Departamentul de Stat american, relatează AFP.

"Secretarul de stat a fost testat şi este negativ", a precizat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane într-o declaraţie transmisă media.

Dar "el a fost identificat ca având un contact cu o persoană testată pozitiv la COVID", a cărei identitate nu a fost dezvăluită, din dorinţa de a-i respecta viaţa privată, a spus acest purtător de cuvânt.

Conform recomandărilor autorităţilor sanitare, Mike Pompeo "va fi în carantină" şi "supravegheat îndeaproape de echipa medicală a Departamentului de Stat", a adăugat el.

Secretarul de stat este ministrul cel mai important al guvernului american şi al patrulea în ordinea succesiunii la preşedinţia SUA în caz de demisie, destituire sau deces.

Executivul american a fost deja afectat de numeroase cazuri de coronavirus, în special Casa Albă, unde preşedintele Donald Trump însuşi a fost testat pozitiv şi a trebuit să fie spitalizat trei zile la începutul lui octombrie în plină campanie electorală pentru scrutinul din 3 noiembrie, în cele din urmă pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Mai mulţi membri ai familiei sale sau consilieri au fost diagnosticaţi pozitiv, într-o asemenea măsură încât preşedinţia a fost identificată la acel moment ca un veritabil focar de contaminare, notează France Presse.

Donald Trump a minimalizat în mai multe rânduri gravitatea pandemiei şi nu a purtat masca decât cu reticenţă.

Mike Pompeo apărea cel mai adesea cu mască în timpul deplasărilor sale în străinătate, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”