Coronavirus: Ministrul adjunct al Sănătăţii din Italia, plasat sub protecţia poliţiei

Coronavirus: Ministrul adjunct al Sănătăţii din Italia, plasat sub protecţia poliţiei

Ministrul adjunct al Sănătăţii din Italia, Pierpaolo Sileri, a fost victima unor ameninţări şi tentative de corupţie în jurul alocării de fonduri publice pentru lupta împotriva noului coronavirus şi a fost plasat sub protecţia poliţiei, au anunţat marţi media italiene, relatează AFP.

"Am auzit pe cineva spunând că cu cât vârful este mai înalt, cu atât bate mai puternic vântul", a spus viceministrul, membru al Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem) care guvernează cu Partidul Democrat (stânga).

''Cred că este datoria noastră să dăm totul dacă riscurile cresc'', a adăugat Pierpaolo Sileri, care a vorbit la radio şi ale cărui declaraţii au fost citate de agenţii de presă italiene.

Decizia de a-l plasa sub protecţia poliţiei a fost luată în urmă cu câteva zile şi parchetul din Roma a deschis o anchetă pentru ''ameninţări grave'' împotriva lui, menţionează sursele citate.

Italia este îngrijorată de riscurile de corupţie şi delapidare în jurul fondurilor alocate luptei împotriva epidemiei de COVID -19, care a ucis aproape 33.000 de oameni în trei luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...