Coronavirus: Ministrul de externe lituanian, în carantină, după vizita lui Emmanuel Macron

Coronavirus: Ministrul de externe lituanian, în carantină, după vizita lui Emmanuel Macron

Ministrul de externe lituanian, Linas Linkevicius, a intrat în carantină pentru opt zile, după ce s-a întâlnit - în cadrul recentei vizite a preşedintelui francez Emmanuel Macron la Vilnius - cu un reprezentant al Ambasadei Franţei în Lituania testat pozitiv pentru COVID-19, a indicat luni Ministerul Afacerilor Externe lituanian, citat de AFP şi Le Figaro.

Linkevicius 'se va izola săptămâna aceasta pentru că a avut un contact direct' cu acest diplomat, a declarat purtătoarea sa de cuvânt Rasa Jakilaitiene.

Ambasada Franţei la Vilnius a indicat că doi membri ai personalului său au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, dar că cei din delegaţia franceză care a vizitat Lituania au prezentat rezultate negative. 'Cele două persoane testate pozitiv lucrează la Ambasada Franţei. Întreaga delegaţie venită de la Paris a avut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 înainte de plecare şi toate măsurile de precauţie necesare au fost respectate în timpul vizitei', a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Sami Fisek.

O sursă de la Palatul Elysee a declarat pentru AFP că Emmanuel Macron nu a avut contacte cu persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda şi soţia sa au fost de asemenea testaţi pentru COVID-19 după ce a fost în contact cu unul dintre oficialii francezi contaminaţi cu SARS-CoV-2. Testele lor au avut rezultate negative.

Preşedintele Emmanuel Macron a efectuat o vizită în Lituania în 28 şi 29 septembrie, aminteşte AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...