Coronavirus: Ministrul de externe lituanian, în carantină, după vizita lui Emmanuel Macron

Coronavirus: Ministrul de externe lituanian, în carantină, după vizita lui Emmanuel Macron

Ministrul de externe lituanian, Linas Linkevicius, a intrat în carantină pentru opt zile, după ce s-a întâlnit - în cadrul recentei vizite a preşedintelui francez Emmanuel Macron la Vilnius - cu un reprezentant al Ambasadei Franţei în Lituania testat pozitiv pentru COVID-19, a indicat luni Ministerul Afacerilor Externe lituanian, citat de AFP şi Le Figaro.

Linkevicius 'se va izola săptămâna aceasta pentru că a avut un contact direct' cu acest diplomat, a declarat purtătoarea sa de cuvânt Rasa Jakilaitiene.

Ambasada Franţei la Vilnius a indicat că doi membri ai personalului său au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, dar că cei din delegaţia franceză care a vizitat Lituania au prezentat rezultate negative. 'Cele două persoane testate pozitiv lucrează la Ambasada Franţei. Întreaga delegaţie venită de la Paris a avut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 înainte de plecare şi toate măsurile de precauţie necesare au fost respectate în timpul vizitei', a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Sami Fisek.

O sursă de la Palatul Elysee a declarat pentru AFP că Emmanuel Macron nu a avut contacte cu persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda şi soţia sa au fost de asemenea testaţi pentru COVID-19 după ce a fost în contact cu unul dintre oficialii francezi contaminaţi cu SARS-CoV-2. Testele lor au avut rezultate negative.

Preşedintele Emmanuel Macron a efectuat o vizită în Lituania în 28 şi 29 septembrie, aminteşte AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 SURSE Premierul a cerut Ministerului de Finanțe o grilă de impozitare a pensiilor speciale