Coronavirus: Muncitorii străini din Australia care şi-au pierdut locurile de muncă ar trebui să plece acasă (oficialitate)

Coronavirus: Muncitorii străini din Australia care şi-au pierdut locurile de muncă ar trebui să plece acasă (oficialitate)

Muncitorii străini din Australia care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei coronavirusului ar trebui să plece acasă, a declarat duminică şeful Departamentului Tezaur din această ţară, Josh Frydenberg, citat de dpa.

"Dacă nu mai au de lucru, se pot întoarce în ţările lor de origine, este şi aceasta o opţiune pentru ei", a apreciat Frydenberg în cadrul programului matinal Insiders, de la postul naţional ABC. Acesta a fost răspunsul lui Frydenberg atunci când a fost întrebat dacă guvernul va extinde şi la muncitorii străini programul în valoare de 130 de miliarde de dolari australieni (65 de miliarde de dolari americani), prin care sunt subvenţionaţi angajatorii pentru a-şi putea păstra lucrătorii în timpul suspendării activităţii economice.

Frydenberg a declarat că, pentru guvern, cheltuirea unei sume totale de 320 de miliarde de dolari australieni (203 miliarde de dolari americani) pentru păstrarea locurilor de muncă şi pentru ajutorarea celor care au devenit şomeri reprezintă o lovitură semnificativă pentru bugetul public şi că "undeva a trebuit să fie trasă o linie".

Oficialitatea australiană nu a ştiut să spună cum ar putea muncitorii străini să ajungă în ţările lor, în contextul în care abia dacă mai zboară vreun avion.

El a avertizat că şomajul va creşte semnificativ, iar economia va scădea sever ca rezultat al crizei COVID-19. "Va exista o mare gaură în economia globală, nu există nicio îndoială în această privinţă", a spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...