Coronavirus: Noi reguli pentru studenţii străini din SUA care urmează cursuri online

Coronavirus: Noi reguli pentru studenţii străini din SUA care urmează cursuri online

Un nou regulament conform căruia studenţii străini ale căror cursuri se desfăşoară online trebuie să iasă din Statele Unite va fi definitivat în luna iulie şi se va aplica pentru un semestru, a anunţat marţi Ken Cuccinelli, director adjunct al Departamentului pentru Securitate Internă american, potrivit dpa.

''Regulile care guvernează situaţia studenţilor străini permit cel mult un curs online; noi extindem masiv flexibilitatea la un nivel fără precedent astfel încât instituţiile de învăţământ pot utiliza modele hibrid şi pot planifica redeschideri'', a declarat Cuccinelli pentru CNN.

''Acum vor fi stabilite regulile pentru un semestru, pe care le vom finaliza în această lună, ceea ce va încuraja din nou redeschiderea instituţiilor de învăţământ'', a continuat demnitarul american.

Autoritatea pentru imigraţie şi vămi din SUA a anunţat luni că studenţii internaţionali vor trebui să iasă din SUA dacă universităţile lor au trecut la cursuri online din cauza pandemiei de COVID-19. Decizia afectează peste 1 milion de studenţi internaţionali, ce riscă să fie deportaţi din SUA.

Preşedintele Donald Trump a calificat marţi drept ''ridicolă'' decizia Universităţii Harvard de a muta în sistemul online toate cursurile, din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, chiar şi pentru studenţii autorizaţi să stea în campus.

''Cred că este ridicol'', a declarat Trump în timpul unei mese rotunde la Casa Albă, prilej cu care a făcut un apel către şcoli şi universităţi pentru a-şi relua cursurile în toamnă. ''Vrem ca şcolile noastre să se deschidă, vrem ca ele să se deschidă rapid, de o manieră magnifică. Toată lumea vrea asta - mamele vor asta, taţii vor asta, copiii vor asta. A sosit momentul să facem acest lucru'', a spus el.

Trump, care la 3 noiembrie va încerca să obţină un nou mandat de preşedinte, i-a acuzat din nou pe unii parlamentari că atrag educaţia în dezbaterea politică. ''Unii cred că va fi bine pentru ei, din punct de vedere politic, să ţinem şcolile închise. Acest lucru este intolerabil'', a accentuat preşedintele SUA.

Cu 130.000 de decese cauzate de COVID-19, SUA sunt una dintre cele mai afectate ţări de actuala pandemie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul