Coronavirus: Noi restricţii la Lisabona, pentru a frâna răspândirea variantei Delta

Coronavirus: Noi restricţii la Lisabona, pentru a frâna răspândirea variantei Delta

Locuitorii din Lisabona vor trebui să respecte o serie de noi restricţii care vor intra în vigoare începând de vineri în capitala Portugaliei din cauza unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, pusă pe seama variantei Delta a noului coronavirus, informează AFP.

Capitala portugheză este una dintre municipalităţile în care restricţiile sanitare au fost înăsprite, unde magazinele şi restaurantele se confruntă cu o reducere a programului de funcţionare şi a capacităţii lor de primire, în timp ce restricţii de deplasare vor fi impuse de vineri până luni în regiunea în care se află oraşul Lisabona.

Persoanele care deţin certificatul sanitar european sau prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ vor putea totuşi să se deplaseze în mod liber.

"Măsurile se schimbă tot timpul! E greu să ţii pasul cu ele", regretă Isabel Goncalves, care lucrează într-un magazin din centrul istoric al Lisabonei.

"Sincer, cred că aceste măsuri vor avea puţine efecte, dar, în fine, sunt necesare", a declarat la rândul ei Maria Casales, o pensionară din capitala portugheză.

În Lisabona, programul magazinelor a fost redus, precum şi cel al cafenelelor, patiseriilor şi restaurantelor, care vor trebui să se închidă la ora locală 22:30 în timpul săptămânii şi la ora locală 15:30 în timpul weekendului.

"Sâmbăta şi duminica sunt cele mai bune zile lucrătoare pentru mine. Cum să lucrez în acest condiţii?", a declarat, cu îngrijorare, Joao Gomes, proprietarul unui restaurant din Lisabona. "Poliţia ar face mai bine să se concentreze pe adunările de oameni" care nu respectă regulile de distanţare, a adăugat el.

"Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a ne proteja. Întrucât facem parte din comunitate, trebuie să fim solidari", a declarat Ruth Camacho, proprietara unui magazin din capitala portugheză.

Varianta Delta, identificată prima dată în India, a devenit predominantă în Lisabona şi periferiile sale, provocând o nouă creştere a numărului de infectări în Portugalia.

Vineri, autorităţile portugheze au anunţat peste 1.600 de infectări în ultimele 24 de ore, dintre care 1.049 au fost detectate în regiunea Lisabonei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

3 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

4 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska