Coronavirus: Norvegia va testa persoanele care intră pe teritoriul său

Coronavirus: Norvegia va testa persoanele care intră pe teritoriul său

Călătorii care ajung în Norvegia vor trebui să se supună unui test pentru COVID-19 începând cu 2 ianuarie, a anunţat joi guvernul de la Oslo, informează dpa.

Pasagerii vor trebui să fie testaţi cât mai curând posibil la intrarea în ţară, la aeroport sau la alte puncte de trecere a frontierei, cel târziu la o zi după sosire. În caz contrar, se vor aplica amenzi.

Copiii cu vârsta sub 12 ani, lucrătorii din domenii esenţiale şi navetiştii transfrontalieri sunt scutiţi de la respectarea acestei cerinţe.

Măsura include, de asemenea, închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei mai puţin importante.

Norvegia este foarte îngrijorată de importul de cazuri de persoane contaminate cu noul coronavirus din două motive, a declarat premierul Erna Solberg.

Pe de o parte, există temeri cu privire la focarele de noi tulpini ale virusului despre care se crede că se transmit mai uşor, a spus Solberg.

Pe de altă parte, multe persoane se întorc în Norvegia din ţări în care rata infecţiei este semnificativ mai mare, a adăugat premierul norvegian.

Până în prezent, Norvegia nu a fost foarte grav afectată de pandemia noului coronavirus în comparaţie cu alte ţări din Europa şi are una din cele mai scăzute rate de infectare din Spaţiul Economic European, alături de Finlanda, Islanda şi Grecia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...