Coronavirus nou - Epidemia ar putea atinge apogeul în 7-10 zile (expert)

Coronavirus nou - Epidemia ar putea atinge apogeul în 7-10 zile (expert)

Epidemia de coronavirus nou ar putea atinge apogeul peste şapte sau zece zile, a declarat marţi un specialist chinez în afecţiuni respiratorii, într-un interviu acordat agenţiei Xinhua.

Zhong Nanshan, specialist în afecţiuni respiratorii şi membru al Academiei de Inginerie din China, a declarat că după ce epidemia va atinge apogeul nu vor mai exista ''creşteri pe scară largă''.

''Este foarte dificil de estimat cu certitudine momentul în care epidemia va atinge apogeul. Dar cred că într-o săptămână sau aproximativ zece zile va atinge punctul culminant şi apoi nu vor exista creşteri pe scară largă'', a spus el.

Zhong conduce o echipă naţională de experţi, înfiinţată pentru controlul şi prevenirea noii pneumonii cauzate de coronavirus.

Academicianul a declarat de asemenea că rata de mortalitate pentru noul focar de coronavirus este de aşteptat să scadă.

''Până în prezent, nu a fost dezvoltat niciun medicament care să vizeze virusul în mod specific, însă oamenii de ştiinţă şi personalul sanitar au explorat numeroase modalităţi. Ca urmare a îmbunătăţirii semnificative a sistemului de susţinere a vieţii, rata mortalităţii este de aşteptat să scadă'', a precizat Zhong Nanshan pentru Xinhua.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...