Coronavirus nou - Epidemia ar putea atinge apogeul în 7-10 zile (expert)

Coronavirus nou - Epidemia ar putea atinge apogeul în 7-10 zile (expert)

Epidemia de coronavirus nou ar putea atinge apogeul peste şapte sau zece zile, a declarat marţi un specialist chinez în afecţiuni respiratorii, într-un interviu acordat agenţiei Xinhua.

Zhong Nanshan, specialist în afecţiuni respiratorii şi membru al Academiei de Inginerie din China, a declarat că după ce epidemia va atinge apogeul nu vor mai exista ''creşteri pe scară largă''.

''Este foarte dificil de estimat cu certitudine momentul în care epidemia va atinge apogeul. Dar cred că într-o săptămână sau aproximativ zece zile va atinge punctul culminant şi apoi nu vor exista creşteri pe scară largă'', a spus el.

Zhong conduce o echipă naţională de experţi, înfiinţată pentru controlul şi prevenirea noii pneumonii cauzate de coronavirus.

Academicianul a declarat de asemenea că rata de mortalitate pentru noul focar de coronavirus este de aşteptat să scadă.

''Până în prezent, nu a fost dezvoltat niciun medicament care să vizeze virusul în mod specific, însă oamenii de ştiinţă şi personalul sanitar au explorat numeroase modalităţi. Ca urmare a îmbunătăţirii semnificative a sistemului de susţinere a vieţii, rata mortalităţii este de aşteptat să scadă'', a precizat Zhong Nanshan pentru Xinhua.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

3 Foarte interesante amănunte...

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 VIDEO Gestul prin care Armata Ucrainei anunță declanșarea contraofensivei