Coronavirus: Nou focar în China cu 143 de cazuri dintre care 108 sunt contagieri locale

Coronavirus: Nou focar în China cu 143 de cazuri dintre care 108 sunt contagieri locale

Comisia Naţională de Sănătate din China a informat despre detectarea luni a 143 noi cazuri de SARS-CoV-2, dintre care 108 s-au produs prin contagiere locală, într-un moment în care ţara se luptă cu un mic focar cu varianta Delta a noului coronavirus, relatează EFE.

Dintre cele 108 de contagieri locale, 50 au fost localizate în provincia orientală Jiangsu, aflată la originea noului focar, 37 în provincia centrală Henan, 15 la Hubei (centru) şi 6 la Hunan (tot în centrul ţării).

Restul de 35 de cazuri au fost diagnosticate la călători veniţi din străinătate în municipalitatea Shanghai ( 9) şi în provinciile Yunnan (11), Canton ( 8), Fujian ( 3), Sichuan (3) şi Shaanxi ( 1).

Este a doua oară când China depăşeşte pragul zilnic de 100 de contagieri.

Autorităţile sanitare au informat marţi şi despre detectarea a 38 noi cazuri asimptomatice (20 prin contagiere locală; restul, 'importate').

De asemenea, Comisia Naţională de Sănătate a precizat că luni au fost externaţi 44 de pacienţi care s-au vindecat de COVID-19, iar alţi cinci se află în stare gravă.

Astfel, numărul total al contagierilor active în China a ajuns la 1.702, în timp ce 54 de pacienţi se află în stare gravă.

Potrivit datelor oficiale, de la declanşarea pandemiei China a înregistrat în total 93.969 de cazuri şi 4.636 de decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”