Coronavirus: Nou record în Franţa, încă 200.000 de cazuri de contaminare miercuri

Coronavirus: Nou record în Franţa, încă 200.000 de cazuri de contaminare miercuri

Franţa a stabilit miercuri un nou record de contaminări cu COVID-19, depăşind pentru prima dată pragul de 200.000 de cazuri în 24 de ore, potrivit cifrelor publicate de ministrul Sănătăţii, relatează AFP.

Aproximativ 208.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore pe teritoriul francez, ''cifre care uluiesc'', a anunţat ministrul Olivier Véran în faţa Adunării Naţionale.

Marţi seara, organismul pentru Sănătate publică a anunţat aproape 180.000 de cazuri în 24 de ore, ceea ce era deja un record.

''Ne confruntăm cu doi duşmani'', varianta Delta care nu şi-a spus ultimul cuvânt, a subliniat ministrul francez, precum şi varianta Omicron, iar aici nu voi mai vorbi de un val.

În faţa izbucnirii contaminărilor, ''10% din populaţia franceză este caz contact'', iar cei nevaccinaţi au ''şanse mici să treacă printre picături, virusul circulă prea mult'', a estimat ministrul Olivier Véran.

Luni seara, el a estimat că Franţa ar putea ''ajunge la peste 250.000 de cazuri pe zi până la începutul lunii ianuarie''.

Un proiect de lege care prevede transformarea certificatului sanitar într-un carnet de vaccinare trebuie examinat de parlamentari pentru intrarea în vigoare programată pentru 15 ianuarie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!