Coronavirus: Nouă din zece angajaţi vor să aibă posibilitatea de a alege să lucreze de acasă

Coronavirus: Nouă din zece angajaţi vor să aibă posibilitatea de a alege să lucreze de acasă

Aproximativ nouă din zece angajaţi vor să poată alege dacă să muncească de la birou sau de acasă de îndată ce restricţiile de la locul de muncă impuse de pandemia de COVID-19 vor fi relaxate, indică un studiu realizat de Cisco Systems, transmite miercuri Reuters.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a modificat rapid atitudinile faţă de lucrul de acasă, indică studiul 'Forţa de muncă a viitorului'.

Deşi doar 5% dintre cei intervievaţi lucrau de acasă în cea mai mare a timpului înainte de impunerea restricţiilor, în prezent 87% dintre salariaţi vor să aibă posibilitatea de a alege unde, cum şi când lucrează, indică studiul Cisco.

Vicepreşedintele Cisco Systems, Gordon Thomson, a declarat că firmele vor fi nevoite să-şi reconfigureze modul de funcţionare, pentru a contribui la satisfacerea cererilor angajaţilor, care prioritizează comunicarea eficientă şi colaborarea înainte de orice altceva.

Thomson a adăugat că şi tehnologia va fi folosită pentru a garanta siguranţa angajaţilor şi a datelor personale în mediul lor de lucru, fie că este vorba de birou sau de locuinţă.

''Nu mai este vorba doar despre conectarea oamenilor, ci şi despre experienţa pe care o livrezi oamenilor în contextul în care ei sunt conectaţi. Investim mult mai mult în partea analitică ce merge dincolo de conectivitate'', a explicat el într-un interviu.

Studiul Cisco a fost realizat pe baza intervievării a 10.000 de oameni din 12 pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina