Coronavirus: Noua Zeelandă prelungeşte lockdown-ul naţional din cauza extinderii unui focar de COVID-19

Coronavirus: Noua Zeelandă prelungeşte lockdown-ul naţional din cauza extinderii unui focar de COVID-19

Noua Zeelandă va prelungi lockdown-ul naţional cu încă patru zile din cauza extinderii unui focar de COVID-19, informează DPA.

Luni au fost raportate 35 de cazuri noi de COVID-19 cu transmitere comunitară pe teritoriul ţării, ridicând la 107 numărul total al infectărilor din focarul descoperit în Auckland.

Noua Zeelandă a intrat într-o carantină strictă la doar câteva ore după ce un prim caz a fost depistat marţi, iar toate şcolile şi activităţile comerciale au fost închise.

Prim-ministrul neozeelandez, Jacinda Ardern, a declarat că ţara ''mai are un drum lung de parcurs'', iar autorităţile abordează cu precauţie perspectiva relaxării restricţiilor antiepidemice.

''Avem nevoie de mai multă informaţie. Nu vrem să ne asumăm riscuri cu varianta Delta. Dacă am învăţat ceva până acum, este să fim precauţi cu varianta aceasta'', a spus Ardern.

Întreaga ţară va rămâne în lockdown cel puţin până sâmbătă. Auckland, cel mai mare oraş din ţară, unde sunt localizate cele mai multe cazuri de COVID-19, va rămâne în lockdown cel puţin până pe 31 august.

''Nu credem că am atins încă vârful acestei epidemii sau într-adevăr limitele ei'', a spus Ardern.

Acesta este primul lockdown naţional decretat în Noua Zeelandă din martie 2020, când întreaga ţară a fost plasată sub incidenţa celui mai ridicat nivel de restricţii timp de şase săptămâni.

Noua Zeelandă, cu o populaţie de cinci milioane de locuitori, a raportat circa 2.700 de cazuri de COVID-19 şi 26 de decese de la debutul pandemiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă